Πως να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό τυρί μυζήθρα με γάλα του εμπορίου
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα μας και ανάβουμε την φωτιά μας δυνατά. Ανακατεύουμε συχνά να μην μας κολλήσει στο πάτο. Μόλις έρθει βρασμός βγάζουμε από την φωτιά διαλύουμε το ξυνο μας σε λίγο νερό και το ρίχνουμε στο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ λίγο και ραντίζουμε με λίγο παγωμένο νερό. Μετα από δέκα λεπτά ανακατεύουμε το μείγμα να χωρισθεί το τυρί από τα υγρά και βάζουμε σε σουρωτήρι με τούλι η μεγάλη γάζα. Αφήνουμε να στραγγίζει καλά. Αν θέλουμε το τυρί να βγει σκληρό στύβουμε και λίγο με το χέρι. Μετα από δυο ώρες βγάζουμε από το τούλι και αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Αν θέλουμε να γίνει ξερή μυζήθρα βάζουμε αλατίζουμε πολύ καλά βάζουμε στο τούλι και αφήνουμε σε δροσερό μέρος μέχρι να ξεραθεί καλά αν όχι μπορεί να καταναλωθεί αμέσως.