Για το παντεσπανι
6 αυγα
1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιου ζαχαρη
2 φλυτζανια του τσαγιου φαριν απ
1 κ.γλ μπεικιν
2-3 βανιλιες
Χτύπησα στο μίξερ τα αυγα + τη ζαχαρη μέχρι να αφρατεψουν. Συμπλήρωσα με το αλεύρι κοσκινισμένο + το μπεικιν και τα χτύπησα για λίγο ακόμη σε χαμηλή ταχύτητα. Εριξα το μιγμα σε ενα πυρεξ ()περίπου 32χ22 εκ. το δικό μου), πάνω σε λαδόκολλα κα το έψησα στους 160- βαθμους στον αερα για 40 λεπτα.
Για την κρεμα
1 λιτρο φρεσκο γαλα
2 αυγα [ελαφρως χτυπημενα ]
8 κ.σ. κοφτες ανθος αραβοσιτου με γεύση βανιλια όχι στιγμης 1 βιταμ 250γρ
1 1/2 ποτηρι νερου ζαχαρη
2 βανιλιες
Τα βράζω ολα μαζι μέχρι να πηξουν ανακατευοντας συνεχως με ξυλινη κουταλα οταν γινει το παντεσπανι το αναποδογυριζω και βγαζω τη λαδοκολλα και το χωριζω στη μεση (οριζοντια) βαζω το μισο στο πυρεξ και ριχνω μεσα την κρεμα και σκεπαζω με το αλλο μισο.
Για το γλασο
το γλασο γινεται παντα τελευταιο και αφου εχω ενωσει το παντεσπανι με την κρεμα
2 νεροπότηρα νερο
7 κ.σ. κακαο
4 κ.σ. κοφτές ανθος αραβοσιτου με γεύση βανιλια
2 κ.σ. βιταμ
1 φλυτζάνι τσαγιου ζαχαρη
1 η 2 βανίλιες
Τα βράζω ολα μαζι στην κατσαρολα μεχρι να πηξουν και το ριχνω καυτο στο γλυκο το αφηνω λιγο να κρυωσει και το βαζω στο ψυγειο!!! δεν το κοβουμε ποτε την ιδια μερα!!!
Εγώ το έκοψα αφού το έβαλα για κάποιες ώρες κατάψυξη.