Στο μπλέντερ θρυμματιζω τα μπισκότα να γίνουν σκόνη κ προσθέτω το λάδι κ το λικέρ ώστε να βράχουν.
Απλώνω σε μέτριο ταψάκι καλύτερα αυτό με την αποσπωμενη βάση. Με ένα κουτάλι απλώνω καλά κ πιέζω ώστε να στρωθεί ομοιόμορφα το μείγμα.Αν νομίζετε ότι είναι στεγνό προσθέστε λίγο λάδι ακόμη.
Βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα .
Στο μεταξύ ζεσταίνω πολύ καλά νερό κ σε ένα μπολ βυθιζω-όπως είναι σφραγισμένο-το κουτί με την έτοιμη καραμέλα (θα την βρείτε στα ράφια με τα γάλατα δίπλα στο ζαχαρουχο γαλα).Αφήνω για 10 λεπτά να μαλακώσει κ αδειαζω σε μπολ. Ανακατεύω με σύρμα κ η καραμέλα ρευστοποιειται.
Βγάζω το ταψί από το ψυγείο κ αδειαζω την ζέστη καραμέλα απλώνοντας ομοιόμορφα. Καθαρίζω 3 αρκετά ώριμες μπανάνες (προσθέτω λίγο χυμό λεμονιού για να μην μαυρισουν).Κοβω σε φέτες κ αραδιαζω πάνω από την καραμέλα να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.
Χτυπάω στο μίξερ 2 φακελάκια μους βανίλιας ή αν προτιμάτε σοκολάτας (σύμφωνα με τις οδηγίες-εγώ αντικαθιστω το γάλα με νερό).
Καλύπτουμε τις μπανάνες με την μους κ στολίζουμε με θρυμματισμενο μπισκότο ή τρούφα σοκολάτας.
Παγωνουμε καλά τουλάχιστον για μια νύχτα πριν ξεφορμαρουμε το μπανοφι και σερβίρουμε!