ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συνταγή και εκτέλεση Eirini Artsi
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ζωμό, το γάλα και το βούτυρο κ τις πολτοποιημένες πατατες. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας κυκλικά και με γρήγορες κινήσεις. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στον πυθμένα της κατσαρόλας.Βγάζετε τη ζύμη απο την κατσαρόλα αφήνετε λίγο να κρυώσει ρίξτε λιγο ηλιέλαιο σε καθαρό πάγκο κ πλάθετε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει, και τη χωρίζεται σε μπαλάκια. Ανοίγετε με τα χέρια, βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και δίνετε το σχήμα που θέλετε η αχλαδάκι η μπάλα.( κ ενα μυστικο για να κολλάει καλά η φρυγανιά επάνω τους) Βουτάτε σε ασπράδι αυγου με λίγο νερο και μετά στη φρυγανιά,τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν...
ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΟΤΟΛΟΥΛΟ
1 κουταλιά μαργαρίνη.
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
1 .στήθος κοτόπουλο βρασμένο κ μαδημένο σε λεπτές λωρίδες.
2 σκελίδες σκόρδο.
2 ώριμες ντομάτες χωρίς σπόρους και χωρίς φλούδα σε κύβους.
1 κουταλίτσα πελτέ.
Αλατοπίπερο, πάπρικα, και μαϊντανό για γεύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, θερμαίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι το σκόρδο για 5 λεπτά 
Προσθέστε κοτόπουλο, ντομάτες τον πελτέ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Αλάτι, πιπέρι,πάπρικα μαϊντανό και αφήστε να κρυώσει.
.............................................................
Μπορούμε ακόμα να γεμίσουμε με κιμά, με τυριά, με σπανάκι, η λουκάνικο.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.