Ετοιμασία γέμισης :
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι , το ρίχνουμε στο τηγάνι με 3κ.σ λαδι κ το τσιγαριζουμε να παρει χρυσάφι χρώμα
2. Ψιλοκόβουμε τη πιπεριά κ το ρίχνουν στο τηγάνι συνεχίζουμε το σοταρισμα μαζί με αλάτι
3. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες ( εχουμε βγαλει τη ψίχα κ τη φλούδα ) κ το ριχνουμε στο τηγάνι κ συνεχίζουμε το τσιγαρισμα ( προαιρετικά : τυρί μαζί με χτυπημένο αυγο με λίγο νεράκι
... εγω δεν έβαλα )
4. Το βγάζουμε απο τι φωτιά κ το αφήνουμε να κρυώσει
Προετοιμασία ζύμης :
1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι , 1κ.σ.αλάτι , το χλιαρό νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη
2. Το δουλεύουμε για λίγο κ μετά το κόβουμε σε 2 κομμάτια
3. Ανάλογα με ποσα φύλλα το θέλουμε κάνουμε μικρές μπαλίτσες ( για ταψί που έκανα εγω μικρό στρογγυλό το χωρισα σε 8 μπαλιτσες ) .τα φύλλα τα ανοιγουμε με νεσεστε. Ετσι συνεχιζουμε κ τις υπόλοιπες μπαλίτσες.
4. Λαδονουμε το ταψί με πινέλο κ ελαιόλαδο
5. Καθε πιτα που βάζουμε το λαδονουμε με ενα πινελακι κ λαδάκι λίγο
6. Εγω έστρωσε 3 κάτω: 2 με ελαιολαδο μετά γέμιση , ξανά , 3 πιτες : 2 με ελαιολαδο την τριτη με γέμιση κ τελος 2 για πάνω με ελαιόλαδο κ το χαράζουμε
7. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30' λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας??
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.