Σούπα χορταρικών με γιουβαρλάκια Φαγόπυρου
Συνταγή και εκτέλεση Leonidas Tarenidis
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σούπα χορταρικών με γιουβαρλάκια Φαγόπυρου

Κόβουμε τα φύλλα και τις τρυφερές κορυφές από τα βλήτα και τα πλένουμε καλά μέσα σε νερό εμπλουτισμένο με ξύδι. Ταυτόχρονα βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι με νερό το φαγόπυρό μας (αναλογία 1 φλιτζ. φαγόπυρο-2 νερό)για 15 λεπτά και το σουρώνουμε.
Σουρώνουμε τα χόρτα μας καλά και τα ψιλοκόβουμε.
Βράζουμε μισή κατσαρόλα νερό αλατισμένο και ρίχνουμε μέσα τα βλήτα,το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και τις φύτρες.Αφήνουμε να πάρει βράση και προσθέτουμε μέσα στη σούπα μας τον κύβο λαχανικών,τις φλίδες κρεμμυδιού,την κρέμα βαλσάμικου,δυόσμο,άνιθο,αγουρέλαιο. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Σε αυτά τα 10 λεπτά ετοιμάζουμε τα γιουβαρλάκια μας.
Μέσα σε ένα βαθύ μπώλ ρίχνουμε τον κιμά μας,το φαγόπυρο, την φρυγανιά,τον πελτέ,σκόνη τσίλι,κουρκουμά,κάρυ,σουμάκ,αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο για 5 λεπτά.
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας και τα ρίχνουμε μέσα στη σούπα μας για να βράσουν όλα μαζί άλλα 20 λεπτά.Στα 15 λεπτά προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγο μπούκοβο.

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μπες στο φόρουμ των συνταγών
εργαλεία μαγειρικής - συνταγές
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search