Τάρτα σοκολάτας
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Ταρτα σοκολατας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τάρτα σοκολάτας

Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με γάντια μέχρι να γίνουν μια μπάλα.Δεν πρέπει να την παραζυμώσουμε γιατί θα"κορδώσει" το ζυμάρι και θα έχει άσχημη υφή. Αν δεν διαλυθεί το βούτυρο τελείως είναι ακόμα καλύτερα.Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.Μετά την 1 ώρα αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας .Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 κομμάτια (φτάνει για 2 τάρτες 28 εκ.διάμετρο). Ανοίγουμε την μυζή ζύμη σε φύλλο πάχους μισό ή 1 εκ. maximum. Τοποθετούμε το φύλλο σε καλά βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες ,διαμέτρου 28 εκ.Πατάμε με τα δάχτυλα μας να αμουμπάει καλά στην φόρμα το φύλλο μας.Τρυπάμε την τάρτα με ένα πιρούνι πολύ καλά σε όλο το μήκος της. Βάζουμε δύο κομμάτια διαφάνεια από αυτή που δεν καίγεται (έχει κίτρινο χρώμα).Αν δεν έχουμε και μια λαδόκολλα μας κάνει την δουλειά.Τοποθετούμε επάνω στην διαφάνεια όσπρια (φασόλια,ρεβύθια ,ρύζι )για βάρος.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190 με 200 βαθμούς για 20 λεπτά  .Αφαιρούμε την διαφάνεια με τα όσπρια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από επάνω η ζύμη.

Για την γκαναζ

Ζεστένουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.Ρίχνουμε και το μέλι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί εντελώς.Ρίχνουμε την γκαναζ στην τάρτα και την αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search