ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Συνταγή και εκτέλεση Leonidas Tarenidis
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.Το σωτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να ασπρίσει και να βγάλει τα υγρά του και να αρχίσει να ροδίζει.Το βγάζουμε με μια σπάτουλα σε ένα μπώλ και στο ίδιο λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σωτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο ,τη σκόνη σκόρδου,την κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε καλά.Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.Προσθέτουμε το κονκασέ ,τον πελτέ,τον κουρκουμά,το πιπέρι,θυμάρι,χαβλιτζάνι (ή τζίντζερ),αλάτι και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού τα υλικά.Συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστούν και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε με σπάτουλα τρυπητή το κοτόπουλο με το μανιτάρι και στη σάλτσα μας αφού προσθέσουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό ρίχνουμε το κριθαράκι για να πάρει βράση.Βράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε και το κοτόπουλο με τα μανιτάρια.Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για άλλα 8 λεπτά μέχρι να ξαναδέσει η σάλτσα.
Τα σπαράγγια μας αφου τα πλύνουμε καλά απλώς θα τα ζεματίσουμε για 6 λεπτά σε καυτό νερό και είναι έτοιμα .Τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 φλυτζάνι από το ζωμό τους για να προσθέσουμε το χυμό λεμονιού,το σιρόπι σφενδάμου,το ξύδι και να χτυπήσουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας.
Τα ραντίζουμε από πάνω με τη σάλτσα μας.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search