ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ
Συνταγή και εκτέλεση Leonidas Tarenidis
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΡΕΒΙΘΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Μουλιάζουμε όλο το βράδυ τα ρεβύθια μας και τα βράζουμε για 20 λεπτά σε αλατισμένο νερό μαζί με τη μισή γλυκοπατάτα.
Τα σουρώνουμε καλά και τα χτυπάμε στο μίξερ να πάρουμε έναν παχύρευστο χυλό.
Τα ρίχνουμε σε ένα μπώλ και προσθέτουμε το ωμό ρύζι ,το κεχρί και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ζυμώνουμε να πάνε παντού τα υλικά μας.
Λογικά θα έχουμε μια κολλώδη υφή στη ζύμη μας.Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια τα γιουβαρλάκια πιέζοντας πάρα πολύ ελαφρά ώστε να μην διαλυθούν.Αν χρειάζετε κι άλλη ενίσχυση η ζύμη μας προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό ελαιόλαδο γυρνώντας τα τακτικά πλευρά ώστε να ροδίσουν και να σκληραίνουν κάνοντας κρούστα.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και μόλις αρχίσει η βράση προσθέτουμε τον κύβο κότας,σκόνη μουστάρδας,αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο,χυμό λάιμ και λίγο λίγο το κόρν φλάουρ ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει. Προσθέτουμε και τα γιουβαρλάκια.Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά.Στα 10 λεπτά προσθέτουμε και την υπόλοιπη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους για να βράσουν μαζί.Σερβίρουμε με λίγο Σουμάκ από πάνω.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search