Επέλεξε παρακάτω για είσοδο μέσω Facebook ή μέσω του προφίλ σου στο mageirikesapolauseis.gr
Υλικά Συνταγής
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ζεματισμένο ή κατεψυγμένο
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
6 αυγά
300 γραμ. φέτα
200 γραμ. gouda τριμμένο
100 γραμ. regato τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/3 φλ. ελαιόλαδο
λίγη φρυγανιά τριμμμένη
αλάτι, πιπέρι, σκόνη λαχανικών(προαιρετικά)
Σημειώσεις συνταγής
*Μπορούμε να το φάμε σκέτο σαν γεύμα ή να το συνοδεύσουμε με μπουκίτσες παναρισμένου κοτόπουλου ή ό,τι άλλο προτιμάτε!
*Αν το τηγάνι σας δεν έχει πλαστικά χερούλια, παραλείπετε το ταψί και τη φρυγανιά και στρώνετε το μίγμα ως έχει και από πάνω πασπαλίζετε με τα κίτρινα τυριά και φουρνίζετε.
Σπανάκι ογκρατέν με πατάτες, φέτα και γιαούρτι της Λίνας
Υλικά Συνταγής
1 κιλό σπανάκι φρέσκο ζεματισμένο ή κατεψυγμένο
3 πατάτες κομμένες σε κύβους
6 αυγά
300 γραμ. φέτα
200 γραμ. gouda τριμμένο
100 γραμ. regato τριμμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1/3 φλ. ελαιόλαδο
λίγη φρυγανιά τριμμμένη
αλάτι, πιπέρι, σκόνη λαχανικών(προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σπανάκι ογκρατέν με πατάτες, φέτα και γιαούρτι της Λίνας
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τους κύβους πατάτας. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και μια κούπα ζεστό νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεματισμένο σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε το φαγητό να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ρίχνοντας το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι ή αν θέλουμε και λίγη σκόνη λαχανικών.
Στρώνουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και αφού το έχουμε πασπαλίσει με λίγη φρυγανιά τριμμμένη.
Από πάνω ρίχνουμε τα τριμμένα κίτρινα τυριά μας.
Φουρνίζουμε το φαγητό μας μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια του.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.