3 μελιτζάνες κομμένες σε κομμάτια τα οποία έχουν ψηθεί στο φούρνο σε λαδόκολλα με λίγο αλάτι και ελάχιστο λάδι
3 πατάτες κομμένες σε κομμάτια(προαιρετικά)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή 2 μέτριου μεγέθους
3 σκ. σκόρδο σε φετούλες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. πελτέ κόκινης πιπεριάς(προαιρετικά)
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1/2 κ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι
1/3 κ.γ. κόκκινο καπνιστό πιπέρι(προαιρετικά)
1/2 κ.γ. κουρκουμά(προαιρετικά)
1/2 κ.γ. ζάχαρη ή 1/3 κ.γ. στέβια
αλάτι, μαυροπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Μοσχαράκι με φασολάκια και μελιτζάνες της Λίνας
Τσιγαρίζουμε καλά το μοσχαράκι μας στο μισό ελαιόλαδο για να θωρακίσει τους χυμούς του.
Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους πελτέδες και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, λίγο αλάτι, τη ζάχαρη, καλά και τα υπόλοιπα μπαχαρικά μας και βράζουμε το κρέας μας μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις μαλακώσει, ρίχνουμε τα φασολάκια μέσα στην κατσαρόλα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τις πατάτες, τις μελιτζάνες πάνω πάνω και τον μαϊντανό, λίγο νεράκι ζεστό πάλι, ανακινώντας πολύ ελαφρά την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσουν τα φασολάκια και οι πατάτες(αν βάλουμε) και μείνει το φαγητό με την λαδιά του.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.