Σαμσάδες οι Λημνιοί
Συνταγή και εκτέλεση Παναγιώτης Δασκαλούδης
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

Σαμσάδες οι Λημνιοί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Σαμσάδες οι Λημνιοί

 Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, προσθέτοντας όλα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά, μετά από 5 λεπτά από την έναρξη του βρασμού. Ανακατώνουμε τα υλικά της γέμισης (καρυδόψυχα, σουσάμι, γαρύφαλλο). Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ένα τα φύλλα ανά πεντάδες. Στην άκρη της πεντάδας των φύλλων βάζουμε 100 γραμμάρια από τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και έχουμε 6 ρολά των 5 φύλλων το καθένα στο ταψάκι. Χαράσσουμε σε κομμάτια και στολίζουμε το κάθε κομμάτι, τοποθετώντας ένα καρφάκι γαρύφαλλου. Αν μας περισσέψει βούτυρο, το προσθέτουμε στο ταψάκι, ποτέ όμως το κατακάθι που είναι τα ζωικά μέρη, θα μας κολλήσουν τα φύλλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 για 1 ώρα και 10 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο, ίσως χρειαστεί και περισσότερη ώρα ψησίματος) και όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα το βγάζουμε από το φούρνο. Σιροπιάζουμε μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, με το σιρόπι ζεστό (όχι καυτό)..

Ετικέτες:

Παρόμοιες Συνταγές

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search