Κεικ απλο βανιλιας και κακαο με επικαλυψη σοκολατας
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και τα αυγά να έρθουν επίσης σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Χτυπάμε το βούτυρο και ρίχνουμε, τμηματικά, τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αβγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι με το γάλα και τέλος, τις βανίλιες και το αλατι Ανακατεύουμε ελαφρά.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα στρόγγυλη. Αδειάζουμε το ένα τρίτο μείγμα στη φόρμα έχουμε πάρει το 1/3 του μείγματος και του έχουμε βάλει το κακάο το βάζουμε στην φόρμα και από πάνω καλύπτουμε με το άλλο 1/3 και χτυπάμε ελαφρά τη φόρμα στον πάγκο.
Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο αντιστασεις στους 180oC για περίπου 45 με 50 λεπτά.
Αφήνουμε για 10 λεπτά το κέικ να κρυώσει. Ύστερα, το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σκεπάζουμε αφού κρυώσει εντελώς.
Λιώνουμε τις σοκολάτες με μια κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο και ρίχνουμε πάνω από το κέικ