Από το βράδυ ξεκινάμε τη διαδικασία σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2 κιλα νερό με λίγο αλάτι να βράσει προσθέτουμε τον τραχανά ανακατεύουμε να μην σβολιαση σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο ζεστό μάτι μέχρι το πρωί να κρυώσει ο χοντρός η τραχανάς ε ένα μπολ μεγάλο βάζουμε τον κρύο τραχανά σε 1 ποτήρι με χλιαρό νερό ανακατεύουμε τη μαφία και το αλεύρι να γίνει χυλός το βάζουμε και αυτό μέσα στο μπολ αλάτι πιπέρι κύμινο δυόσμο τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά τα αφήνουμε σκεπασμένα περίπου για 2 ώρες να ανέβει ο τραχανάς μετά περνουμε λυγο μίγμα παντα με βρεγμένα χέρια κάνουμε μια γουβιτσα στην παλάμη μας και βάζουμε τη μυζήθρα ή το τυρί φέτα ή ξυνή μυζήθρα τα κάνουμε μπαλάκια τα πατάμε λυγο τα αλευρονουμε και στο τυγανι είναι πεντανόστιμα
( Αν σας γίνει πολύ αφρατο το μίγμα μπορούμε να του προσθέσουμε ακομα λυγο αλευρι)
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.