Η βάση του γλυκού είναι γευστική αφράτη καρυδόπιτα, συνοδείας κρέμα βανίλιας!
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη μαρέγκα , μετά προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ένα στο μίξερ και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά που τα είχαμε ήδη ανακατέψει . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά . Όταν κρυώσει βάζουμε το ζεστό σιρόπι κι απο πάνω την κρέμα.
Για την κρέμα, απο το 1 λίτρο γάλα , το μισό το βράζουμε σε μια κατσαρόλα και το υπόλοιπο το ανακατεύουμε κρύο με τα υπόλοιπα στέρεα υλικά. Όταν βράσει το γάλα ρίχνουμε το μείγμα και πήζουμε την κρέμα . Την αφήνουμε σε μια άκρη μέχρι να γίνει χλιαρή. Μετά χτυπάμε καλά το βιτάμ στο μίξερ με λίγη άχνη ζάχαρη και προσθέτουμε σταδιακά το χλιαρό μείγμα μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Δοκιμάζουμε κι αν θέλουμε προσθέτουμε κι άλλη άχνη ζάχαρη . Πάνω βάζουμε θρυμματισμένο καρύδι και ξύσμα κουβερτούρας . Για το σιρόπι, βράζουμε τα υλικά για 5-6 λεπτά. από το σημείο βρασμού.