Αρωματικά κουλουράκια πορτοκαλιού...τρώγονται μετά μανίας όλες τις ώρες!
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά το λάδι με τη ζάχαρη. Κατόπιν προσθέτουμε το φρέσκο χυμό πορτοκάλι όπου έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα, το κονιάκ, αλάτι, κανέλα, ξύσμα και τέλος το αλεύρι με το baking powder κοσκινισμένα. Πλάθουμε, τα περνάμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα πάντα τον φούρνο μας αλλά και το μέγεθος, στους 180 βαθμούς με αέρα. Αλεύρι ίσως να χρειαστείτε λίγο παραπάνω ή λιγότερο, ώστε η ζυμη σας να ειναι μαλακή και να πλάθετε.