Η λαγάνα της Λίνας (για 4 λαγάνες)
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Φθηνή

Η λαγάνα της Λίνας (για 4 λαγάνες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Η λαγάνα της Λίνας (για 4 λαγάνες)

Σ' ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με τη μισή ζάχαρη και ίγο από το χλιαρό νερό.
Αφήνουμε το μίγμα για 5' να ενεργοποιηθεί.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, το ταχίνι, το ηλιέλαιο, το μίγμα της ενεργοποιημένης μαγίας και ζυμώνουμε με το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Είναι προτιμότερο αφού ενωθούν καλά τα υλικά να ζυμώσουμε με τις μπουνιές μας το ζυμάρι για 5' ακόμα.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε στη λεκάνη αφού πρώτα την έχουμε λαδώσει στον πάτο να διπλασιαστεί για 1,5 ώρα περίπου. Λαδώνουμε τη ζύμη ελαφρώς και από την πάνω μεριά της.
Έπειτα πλάθουμε λίγο ακόμα το ζυμάρι για να χάσει τον όγκο του από το φούσκωμα, το χωρίζουμε σε 4 ισόποσα κομμάτια και σε λαδωμένες λαδόκολλες στρώνουμε το ζυμάρι με τα χέρια μας ελαφρώς λαδωμένα, όσο λεπτό το θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Με ένα πινέλο αλείφουμε νερό σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας.
Πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι.
Απαλά πιέζουμε με τις παλάμες μας το σουσάμι να κολλήσει καλά στη λαγάνα. Όμοια φτιάχνουμε και τις άλλες τρεις λαγάνες.
Σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα και περιμένουμε 30' να φουσκώσουν πάλι.
Με τα δάχτυλα μας, κάνουμε βαθιές δαχτυλιές στη λαγάνα μέχρι κάτω. Αυτό το κάνουμε για να γίνει τραγανή.
Ψεκάζουμε την κάθε λαγάνα με λίγο ζαχαρόνερο ή με λίγο μέλι ανακατεμένο σε νερό και φουρνίζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τις λαγάνες μας στους 200C στις αντιστάσεις προς την κάτω σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Λίγο πριν ψηθούν τελείως τις ραντίζουμε με λίγο νεράκι ακόμα αν τις θέλουμε τραγανές αλλιώς παραλείπουμε αυτό το βήμα.
Αφού ψηθούν, τοποθετούμε τις λαγάνες μας σε καθαρή πετσέτα ή ακόμα καλύτερα σε σχάρα για να τραβήξουν την υγρασία τους για να παραμείνουν τραγανές.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search