Παραδοσιακή καρυδόπιτα η αλλιώς μελαχρινή
Φτιάχνουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα βρασμού μετράμε 6 λεπτά και αποσύρουμε.
Για την καρυδόπιτα
Βάζουμε τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε για δέκα λεπτά. Δυο λεπτά πριν ρίχνουμε το μπράντι. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους. Όταν τα αυγά είναι έτοιμα ρίχνουμε τα στερεά σε δυο δόσεις και ανακατεύουμε ελαφριά με κυκλικές κινήσεις με τον αυγοδαρτη. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί 25Χ37 καλά βουτυρωμένο και ψήνουμε 170 αντιστάσεις για 35-40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη σιροπιάζουμε αμέσως. Τέλος αν θέλουμε να βάλουμε την σοκολάτα βάζουμε την κρέμα με το βούτυρο σε μια κατσαρόλα να έρθει σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε την σοκολάτα να λιώσει μόλις λιώσει την ρίχνουμε στην καρυδόπιτα μας.