ΣΑΜΑΛΙ με αρωμα μαστιχας
Βάζουμε την ζάχαρη το γάλα την μαστίχα το γιαούρτι και ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε σε ένα κουταλάκι την σόδα και ρίχνουμε επάνω του λίγες σταγόνες να αφρίσει μέσα στο μπολ τέλος βάζουμε το σιμιγδάλι και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 25Χ35 και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Αφήνουμε το μείγμα από μια ώρα έως τέσσερις (όσο πιο πολύ μένει τόσο πιο καλά). Ανάβουμε το φούρνο στους 180 αντιστάσεις και εφόσον έχει ζεσταθεί καλά βάζουμε το ταψί στην μέση για 50 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν βγει το σαμαλι ετοιμάζουμε το σιρόπι με όλα τα υλικά μαζί και από την ώρα του βρασμού μετράμε έξι λεπτά. Στην διάρκεια μέχρι να ετοιμαστεί το σιρόπι βγάζουμε από το φούρνο το σαμαλι το κόβουμε και το ξαναβάζουμε στο φούρνο. Όταν είναι έτοιμα σιροπιάζουμε αμέσως και τα δυο πρέπει να είναι ζεστά.