Monkey bread
Συνταγή και εκτέλεση Kristallo Mpati
Εύκολη
Φθηνή

Monkey bread

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Monkey bread

Για τη ζύμη
Ζεσταίνουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με το νερό στον φούρνο μικροκυμάτων στα 1000 watt για 1 λεπτό.
Ανακατεύουμε σε ένα μίξερ, με τον γάντζο, για 2 λεπτά, το μισό αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα με το βούτυρο και νερό, προσέχοντας το νερό να μην είναι καυτό για να μην κάψει τη μαγιά, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα στην αρχή. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αυγό και το υπόλοιπο αλεύρι σταδιακά και χτυπάμε για 5 λεπτά.
Εάν η ζύμη δεν ξεκολλάει από το μίξερ προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι (1-2 κ.σ.).
Βάζουμε αλεύρι στον πάγκο μας και κόβουμε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και τα κάνουμε μικρά μπαλάκια (διάμετρο 2 εκ).
Όσο περιμένουμε τη ζύμη ετοιμάζουμε το επόμενο μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα με ένα κουτάλι και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το βούτυρο το λιωμένο.
Περνάμε διαδοχικά τα μπαλάκια από το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια από το μείγμα της ζάχαρης και της κανέλας.
Γεμίζουμε μια βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση για κέικ (28 εκ.) με τα μπαλάκια (σκοπός μας είναι μόλις ψηθεί το ψωμί, τα μπαλάκια να εφάπτονται). Αν η φόρμα δεν είναι αντικολλητική καλό είναι να τη βουτυρώσουμε.
Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος να διπλασιαστεί (περίπου 1 με 1 1/2 ώρα).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-40 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε.

Για τη ganache
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίζει να βράζει ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ με τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γυαλίσει το μείγμα.

Για το σερβίρισμα
Κόβουμε ένα κομμάτι από το ψωμί μας και το βουτάμε στη ganache.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search