Τρώγονται μετά μανίας. Αγαπημένα σε όλους τρουφάκια με υλικά που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας!
Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα. Προσθέτουμε τουσ ξηρους καρπους, το γάλα, το κακάο, το κονιάκ, το βούτυρο και τη ζάχαρη.
Ζυμώνουμε όπως τον κιμά για τα μπιφτέκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μια μάζα.
Αν θέλουμε τοποθετούμε το μίγμα για όλο το βράδυ στο ψυγείο να σφίξει. Αυτό θα βοηθήσει πολύ στο πλάσιμο. Αν πάλι βιαζόμαστε μπορούμε να πλάσουμε απευθείας τα τρουφάκια και να τα ρολάρουμε στην τρούφα.
* Αν κατά τη διάρκεια του πλασίματος κολλάει η ζύμη στα χέρια μας, ακολουθούμε δύο τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Ή έχουμε δίπλα μας ένα πιάτο με κονιάκ έτσι ώστε να βουτάμε τα χέρια κάθε λίγο ώστε να μην κολλάνε ή κάθε 4-5 τρουφάκια που πλάθουμε πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας.