Ένα φαγητό λουκούμι, οικονομικό και πάρα πολύ νόστιμο!!!
Υλικά Συνταγής
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι σε λεπτές φέτες, κομμένο σε λωρίδες 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 φλυτζ. γάλα 2 κουτ. σούπας μπαλσάμικο 1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο ξηρό κρασί 2 κουταλίες σούπας χυμό ντομάτας 3-4 κόκκους μπαχάρι 2 δαφνόφυλλα 1 κούπα αλεύρι 1 κούπα ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Συκώτι μοσχαρίσιο κρασάτο αλά Λίνα
Αποβραδίς βάζουμε το συκώτι να μουλιάσει μέσα στο γάλα. Το πρωί, το αφαιρούμε, το ξεπλένουμε και το σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας να στεγνώσει τελείως. Βράζουμε τις φετούλες του κρεμμυδιού για 10' σε βραστό νερό. Τις σταρογγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι να τσιγαριστούν με το μισό λάδι. Μόλις γίνουν διάφανες τις βγάζουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο μισό ελαιόλαδο και αρχίζουμε τα τηγανίζουμε τις λωρίδες του συκωτιού αφού πρώτα τις έχουμε αλευρώσει. Τις τηγανίζουμε για 2'-3' το πολύ και τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, από πλανω τις τηγανισμένες φέτες συκωτιού, το ξύδι και το κρασί. Τα αφήνουμε να εξατμιστούν καλά και έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και σιγοβράζουμε μέχρι να μλεινει με το ζουμάκι του μόνο και να χυλώσει.
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.