Καρυδοπιτα με γκαναζ σοκολάτας
Σε λεκανιτσα ανακατεύουμε καλά καρύδια, σιμιγδάλι, μπεικιν, γαρίφαλο, κανέλλα κ ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα κ τους κρόκους με τη ζάχαρη ξεχωριστά μέχρι να ασπρίσουν.
Ρίχνουμε τους κρόκους στην μαρέγκα σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια μαριζ από κάτω προς τα πάνω για να μην φύγει ο αέρας κ σταδιακά προσθέτουμε τα στερεά υλικά ανακατεύοντας με τον ίδιο τρόπο εως ότου ενσωματωθούν όλα τα υλικά κ έχουμε ένα ομοιόμορφο πολύ αφράτο μείγμα! ! Προς το τέλος προσθέτουμε το ποτό.
Ψηνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 45 με 50 λεπτά.
Το σιρόπι το βράζουμε για 6-8 λεπτά κ σιροπιαζουμε το γλυκό μας μόλις βγει καυτό με κρύο σιρόπι! !
Αφού κρυώσει ελαφρά τοποθετούμε την γκαναζ που φτιάχνουμε ως εξής: βάζουμε σε μπωλ το εβαπορέ ή την κρέμα γάλακτος κ ζεσταίνουμε πολύ σε φούρνο μικροκυματων. Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια μέσα στο καυτό γάλα κ ανακατεύουμε να λιώσει καλά. Τέλος βάζουμε το μέλι για να έχει γυαλιστερή όψη! !
Πασπαλίζουμε με καρύδι ή τρούφα ή στολίζουμε με σαντιγί κ γλυκό κουταλιού! !