Αρνί στην γάστρα με κριθαράκι (γιουβέτσι). Φανταστικά μελωμένο και κρέας που λιώνει στο στόμα.
Lamb in the pot with orzo. Fantastically honeyed and meat that melts in the mouth.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο το κρεμμύδι σοτάρουμε λίγο και ρίχνουμε το κρέας. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να θωρακιστεί καλά το κρέας μας. Βάζουμε τον πελτέ την ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τέλος ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον μαϊντανό και το νερό αφήνουμε να σιγοβράσει. Μόλις το κρέας μας αρχίζει να τσιμπιέται μεταφέρουμε σε γάστρα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο σκεπασμένο τουλάχιστον για μισή ώρα ακόμα στους 200 βαθμούς αντιστάσεις. Μετα την μισή ώρα βάζουμε ένα με δυο ποτήρια νερό το κριθαράκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό καπάκι για άλλα 15 λεπτά.