Πρασοτυρόπιτα της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πρασοτυρόπιτα της Λίνας

Αφού βουτυρώσουμε το ταψί του φούρνου απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντας το καθένα ξεχωριστά.
σε μια φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα με λίγο ηλιέλαιο. Αφού τσιγαριστούν καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα πρώτα την τριμμένη φρυγανιά και μετα τα τυριά και τα 3 από τα 5 αυγά. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση. Αραδιάζουμε τη γέμιση στο ταψί με τα φύλλα και στρώνουμε από πάνω και τα υπόλοιπα. Χαράζουμε την πίτα μας και χτυπάμε τα 2 αυγά που μας έμειναν μαζί με το γάλα και περιχύνουμε με αυτό το μίγμα την πίτα μας. Αφήνουμε για 15 λεπτά να ρουφήξει το μίγμα η πίτα και ανοίγουμε τον φούρνο στους 200C, αντιστάσεις για να προθερμανθεί.
Λίγο πριν βάλουμε την πίτα μας στο φούρνο πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, ραντίζουμε με λίγο νερό και μοιράζουμε μικρές φλοίδες βούτυρο πάνω στην επιφάνεια της.
Ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινήσει πάνω-κάτω.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.