ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ, ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ της Λίνας

Καθαρίζουμε τα θράψαλα ή τα καλαμάρια και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε στη
γέμιση.
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και προσθέτουμε τα πλοκάμια, το σκόρδο, τις πιπεριές και στο τέλος το ρύζι. Μόλις γλασσάρει το ρύζι, σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον πελτέ κόκκινης πιπεριάς.
Αλατοπιπερώνουμε, σιγοβράζουμε για 3 λεπτά, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κουκουνάρι και τον μαιντανό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λιγάκι και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα.
Γεμίζουμε τα θράψαλά μας μόλις κρυώσει καλά η γέμιση, να μην είναι παραγεμισμένα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε στη μύτη τους μία φορά τα θράψαλα για να μην σκάσουν στο μαγείρεμα.
Αραδιάζουμε στη γάστρα μας τα καλαμαράκια και σκορπίζουμε και πατάτες αν θέλουμε που τις έχουμε αλατοπιπερώσει. Ρίχνουμε λάδι στο φαγητο μας και 1 ποτήρι κρασί λευκό.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε με σκεπασμένο ταψί στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανοίγοντας το ταψί προς το τέλος για να πάρει χρώμα το φαγητό μας.
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search