Τσιγαρίζουμε με το λάδι το κοτόπουλο να ροδίσει και να κρατήσει τα ζουμιά του.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, ακόρδο και πιπεριά κέρατο όλα πολτοποιημένα στο μούλτι(θέλουμε βελούδινη σάλτσα γι' αυτό και συνιστώ την πολτοποίηση).
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά εκτός από τη ρίγανη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να μείνει με τη σάλτσα του.
Λίγο πριν κλείσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρίγανη και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.