ΚΟΥΝΈΛΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΈΝΑ ΔΑΜΆΣΚΗΝΑ, ΒΕΡΊΚΟΚΑ ΚΑΙ ΘΥΜΑΡΙ
Έχουμε το κουνέλι τεμαχισμένο από βραδύς και το έχουμε στο ξύδι όλη την νύχτα.
Την άλλη μέρα το στραγγίζουμε και παίρνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι και αρχίζουμε να σοτάρουμε το κουνέλι. Θέλουμε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπέικον και αφήνουμε να γιαλισουν. Σβήνουμε με το κρασί, το ξύδι και το πετιμέζι.
Κατόπιν μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας και τα αποξηραμένα φρούτα. Βάζουμε λίγο νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 1,30 ώρα περίπου, μέχρις ότου μελώσει και μείνει με την σάλτσα του.
Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι ή με ζυμαρικά!
Καλή μας όρεξη!