Sfogliatella
Συνταγή και εκτέλεση Βουργουτζής Μιχαήλ
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Sfogliatella

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Sfogliatella

Για το φύλλο. 

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και τα ζυμώνουμε για 10  λεπτά περίπου με τα χέρια. Η ζύμη είναι πολύ σκληρή όμως μη σας απασχολεί. Την σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη  και την αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο να μαλακώσει. Με την μηχανή των ζυμαρικών, ανοίγουμε την ζύμη σε πολύ λεπτό φύλλο. Φυσικά μπορείτε και με τον πλάστη, αρκεί να το ανοίξετε πολύ λεπτό.Πιανουμε την μία άκρη και ξεκινάμε να τυλίγουμε το φύλλο πολύ σφυχτά. Απλώνουμε με τα χέρια μας βούτυρο και τραβάμε το φύλλο να γίνει ακόμα πιο λεπτό και συνεχίζουμε το τύλιγμα. Δηλαδή. Βουτυρωμα, άνοιγμα, τύλιγμα κοκ. Μέχρι να το τυλίξουμε όλο. Σκεπάζουμε το ρολλό και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο. Ετοιμάζουμε την κρέμα. Παραδοσιακά θέλει ρικοτα, ζάχαρη, αυγά. Εμείς θα τα γεμίσουμε με σιμιγδαλόκρεμα. Βάζουμε το γάλα, τους κρόκους και την ζάχαρη στη ψωτια. Μόλις πάρουν βράση τα ρίχνουμε στο σιμιγδάλι με το κορν φλάουρ και ανακατεύω- πολύ καλά. Σουρώνουμε την κρέμα και την επαναφέρουμε στην φωτιά μέχρι να δέσει. Τέλος ρίχνουμε και την βανιλίνη. Αφήνουμε να κρυώσει και η κρέμα. Συναρμολογηση. Κόβουμε ροδέλες το ρολλό με την ζύμη. Με τα δάχτυλα μας, σπρωχνουμε στο κέντρο προς τα κάτω, δημιουργώντας ένα χωνί. Γεμίζουμε με κρέμα και κλείνουμε τις σφολιατέλες. Τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικο χαρτί. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. 

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search