Λουκουμι με αρωμα τριανταφυλλο και καβουρδισμενο αμυγδαλο σαν του εμποριου
Βάζουμε στην φωτιά με όλα τα υλικά μαζί την κατσαρόλα 1 και από την στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός μετράμε 15 λεπτά Η αν εχετε θερμομετρο να φτασει 115 βαθμους κελσιου και αποσύρουμε.
Στην δεύτερη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (το νερό παγωμένο) αι το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας στο μισό ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα να γίνει ημιδιάφανο.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ενώ ανακατεύουμε βάζουμε λίγο λίγο το σιρόπι μόλις ενσωματωθεί όλο το σιρόπι το ξαναβάζουμε στην φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία προς χαμηλή. Μόλις αρχίσουν οι πρώτες φουσκάλες χαμηλώνουμε στο 3 την θερμοκρασία και αφήνουμε το μείγμα για μια ώρα ανακατεύοντας συχνά (ανά πέντε λεπτά). Όταν περάσει η ώρα βάζουμε η (αν εχετε θερμομετρο να φτασει απο 110-115 βαθμους) το χρώμα το άρωμα και τέλος τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα και έχουμε πασπαλίσει με αρκετό νισεστέ. Αφού το βάλουμε ρίχνουμε νισεστέ και από πάνω. Αφήνουμε 24 να δέσει κόβουμε το λουκούμι και το περνάμε είτε από καρύδα είτε από άχνη ζάχαρη.
Προσοχή κρατάτε με ευλάβεια τους χρόνους αλλά και τις δοσολογίες για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα .
Καλή επιτυχία!