Χτυπάμε στο μπλέντερ τα 400γρ γάλα, τα αυγά, το αλεύρι και το κακάο. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, την κουβερτούρα και την ζάχαρη ανακατεύοντας με σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα απο το μπλέντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει. Το κατεβάζουμε απο το μάτι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει με μεμβράνη. Αφού κρυώσει το χτυπάμε στο μίξερ να γίνει πάλι ρευστή η κρέμα μας. Βάζουμε στρώση πουράκια στο ποτήρι, κρέμα και διακοσμούμε με κουβερτούρα πάνω τριμμένη και πουράκια.