Frittata Αγρού στο φούρνο!
Με φρέσκα αυγά,λαχανικά,φέτα & αρωματικά βότανα της υπαίθρου!
Μια ομελέτα φούρνου που θα ζήλευε και το πιο gourmet εστιατόριο της Ιταλίας!
Απλά και καθημερινά λαχανικά του αγρού σε συνδυασμό με φρέσκα αυγά ,μπαχαρικά και μυρωδικά της Μεσογείου αποζημιώνουν τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο και ταξιδεύουν στα μαγικά μονοπάτια της ελληνικής υπαίθρου!
Τα υλικά μας εκλεκτά φρέσκα μανιτάρια του αγρού,φρέσκα αυγά,μπρόκολο,αρακάς,κρεμμύδι,λευκά μούρα,τρίμμα φέτας & Σατουρέγια με άνιθο,μπούκοβο και άγριο σκόρδο!
Κόβουμε τις κορυφές από το μπρόκολο τις πλένουμε και τις μαγειρεύουμε στον ατμομάγειρα μαζί με τα μανιτάρια για 20 λεπτά.(ή τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά)Τα σουρώνουμε.
Βράζουμε τον αρακά μας σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά και τον σουρώνουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι μας μέχρι να μαλακώσει προσθέτουμε τον αρακά,αλάτι πιπέρι και σωτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα λευκά μούρα ,τον άνιθο,τη Σατουρέγια,το μπούκοβο,το άγριο σκόρδο και τη μισή φέτα τριμμένη.
Ανακατεύουμε καλά και σωτάρουμε για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά.
Λαδώνουμε το τσέρκι μας ή ένα μικρό ταψάκι και ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά μας να πάνε παντού.
Τρίβουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και στρώνουμε περιμετρικά από πάνω τις κορυφές μπρόκολου και τα μανιτάρια μας σε ότι μοτίβο θέλουμε.Σε ένα μπώλ χτυπάμε τα αυγά μας με το γάλα και περιχύνουμε τα λαχανικά μας να πάει παντού το μίγμα.Βάζουμε τη Frittata μας στο φούρνο με αέρα για 20 λεπτά μέχρι να ψηθεί το αυγό και να ενσωματωθεί στα λαχανικά μας.
Βγάζουμε την ομελέτα και στολίζουμε με λίγα τοματίνια και πασπαλίζουμε με λίγο καπνιστό γλυκό μπούκοβο και λίφες φλίδες σκόρδου.