Χταποδάκι με μακαρονάκι της Λίνας
Συνταγή και εκτέλεση Lina Arvanitidou
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Χταποδάκι με μακαρονάκι της Λίνας

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά μαζί με το ξύδι να μαλακώσει. Εναλλακτικά το βράζουμε για 10-15' στη χύτρα προσθέτοντας το ξύδι και μια φλυτζάνα νερό.
Κρατάμε το ζουμί του χταποδιου και το κόβουμε σε μπουκιές.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε πρώταστο λάδι όλα τα μπαχαρικά και μετά ρίχνουμε τα λαχανικά δηλαδή το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο. Αφού τα τσιγαρίσουμε καλά, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το τσιγάρισμα.
Ρίχνουμε έπειτα τα κομματάκια του χταποδιού και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε το κονκασέ και μια φλυτζάνα ζαστό νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του.
Αυτή η προετοιμασία μπορεί να γίνει και αποβραδύς.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα από το τηγάνι στο νερό που βράζει, δοκιμάζουμε το αλάτι και τώρα κρίνουμε αν πρέπει να αλατίσουμε επιπλέον ή δεν χειάζεται επειδή το χταπόδι βγάζει αρκετή αλμύρα. και προσθέτουμε και το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 10'. Κλείνουμε τη φωτιά - προσέχοντας να έχει αρκετό ζουμάκι το φαγητό μας - έτσι ώστε να μην λασπώσουν και κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας για να απορροφηθούν τα υγρά.
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search