Βερίκοκο γλυκό κουταλιού
Διαλέγουμε βερίκοκα μισογινομενα να είναι σκληρά.
Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες αφαιρούμε τα κουκούτσια ( τα κουκούτσια δεν τα πετάμε, γίνονται υπέροχο ποτό) ,και στη συνέχεια τα ξεφλουδιζουμε με ένα κοφτερό μαχαιράκι.Εχουμε έτοιμο το ασβεστόνερο και τα ρίχνουμε μέσα.τα αφήνουμε για μιάμιση με δύο ώρες.ετοιμαζουμε το σιρόπι .. βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για δέκα λεπτά.Πλενουμε καλά τα βερίκοκα κάτω από τη βρύση για να φύγει ο ασβέστης και τα ρίχνουμε στραγγισμενα στο σιρόπι και βράζουμε για δέκα λεπτά.Τραβαμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες να αφήσει όλα του τα υγρά,και την αλη μέρα , βγάζουμε με μια τριπιτη κουτάλα τα βερίκοκα και δένουμε το σιρόπι μόνο του για δέκα λεπτά.Τελος ρίχνουμε τα βερίκοκα τις βανίλιες και το λεμόνι , ανακατεύουμε κουνοντας την κατσαρόλα κυκλικά και δίνουμε ένα κοχλο...,( Ίσα ίσα να πάρουν μια βραση όλα μαζί).