ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Συνταγή και εκτέλεση Eirini Artsi
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ζωμό, το γάλα και το βούτυρο κ τις πολτοποιημένες πατατες. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας κυκλικά και με γρήγορες κινήσεις. Η ζύμη είναι έτοιμη όταν δεν κολλάει στον πυθμένα της κατσαρόλας.Βγάζετε τη ζύμη απο την κατσαρόλα αφήνετε λίγο να κρυώσει ρίξτε λιγο ηλιέλαιο σε καθαρό πάγκο κ πλάθετε τη ζύμη μέχρι να μαλακώσει, και τη χωρίζεται σε μπαλάκια. Ανοίγετε με τα χέρια, βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και δίνετε το σχήμα που θέλετε η αχλαδάκι η μπάλα.( κ ενα μυστικο για να κολλάει καλά η φρυγανιά επάνω τους) Βουτάτε σε ασπράδι αυγου με λίγο νερο και μετά στη φρυγανιά,τηγανίζετε τις κροκέτες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν...
ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΟΤΟΛΟΥΛΟ
1 κουταλιά μαργαρίνη.
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο.
1 .στήθος κοτόπουλο βρασμένο κ μαδημένο σε λεπτές λωρίδες.
2 σκελίδες σκόρδο.
2 ώριμες ντομάτες χωρίς σπόρους και χωρίς φλούδα σε κύβους.
1 κουταλίτσα πελτέ.
Αλατοπίπερο, πάπρικα, και μαϊντανό για γεύση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, θερμαίνετε τη μαργαρίνη και σοτάρετε το κρεμμύδι το σκόρδο για 5 λεπτά 
Προσθέστε κοτόπουλο, ντομάτες τον πελτέ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
Αλάτι, πιπέρι,πάπρικα μαϊντανό και αφήστε να κρυώσει.
.............................................................
Μπορούμε ακόμα να γεμίσουμε με κιμά, με τυριά, με σπανάκι, η λουκάνικο.

Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search