ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ
Συνταγή και εκτέλεση Τασος Ζευγ
Εύκολη
Σχετικά φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ

Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει καλά. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Αν δεν χωράνε τα σοτάρουμε σε δόσεις.
Βγάζουμε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και στο λάδι της κατσαρόλας σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο να σοταριστεί, με προσοχή μην καεί και πικρίσει.
Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί καλά, το σβήνουμε με το κρασί. Όταν ρίξουμε το κρασί ξύνουμε με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας, για να ξεκολλήσουν τα ζάχαρα από το τσιγάρισμα, που είναι και η νοστιμιά. 
Όταν φύγει το αλκοόλ, ρίχνουμε τις ντομάτες, την δάφνη, τα άλλα μπαχαρικά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Αν στην μισή ώρα δούμε πως τα κομμάτια του στήθους έχουν μαγειρευτεί τα αφαιρούμε, γιατί μέχρι να ψηθούν τα υπόλοιπα μέρη του κοτόπουλου θα έχουν στεγνώσει και θα είναι σκληρά. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 25 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά και με κλειστή κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν και το ψαχνό να ξεκολλά από το κόκαλο. 
Κατόπιν ρίχνουμε και πάλι τα κομμάτια του στήθους στην κατσαρόλα, για να ζεσταθούν.
Κατά το μαγείρεμα, θα προσθέσουμε νερό μόνο όταν στεγνώσει το φαγητό πριν γίνει. Όσο λιγότερο νερό βάλουμε, τόσο νοστιμότερο θα γίνει και η σάλτσα θα δέσει. Στην ουσία πρέπει να μαγειραυτεί στα υγρά της ντομάτας.
Τέλος δοκιμάζουμε το αλάτι και είμαστε έτοιμοι.

Για τον πουρέ, βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες, εγώ τις καθάρισα και τις έκοψα σε κομμάτια, για να βράσουν γρήγορα και όταν ετοιμαστούν τις σουρώνουμε. Τις ξαναρίχνω στην ζεστή κατσαρόλα για να εξατμιστεί η υγρασία τους.
Όπως είναι καυτές τις πολτοποιώ με το εργαλείο ή αν θέλουμε με το πλέντερ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσει και να αφομοιωθεί με τις πατάτες.
Προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα, χτυπώντας με το σύρμα και όταν έχουμε βελούδινη υφή, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τριμμένο μοσχοκάριδο.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search