ΧΟΙΡΙΝΟ  ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΣΤΟ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ
Συνταγή και εκτέλεση Γαρυφαλλιά Αναγνωστοπούλου.
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Κυριακάτικο πιατο!! 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΙΛΑΦΙ ΣΤΟ ΖΩΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΑΣ

Βάζω το κρέας να βράσει , το ξαφρίζω και συνεχίζω το βράσιμο μισή ώρα ακόμα .
Κατόπιν το βγάζω και σουρώνω το ζουμί και το βάζω στην άκρη .
Σε μια κατσαρόλα βάζω το λάδι και σωτάρω κρεμμύδι , σκόρδο να μαραθούν , κατόπιν προσθέτω το κρέας να σωταριστεί κι αυτό λιγάκι μετά βάζω τα καρότα , τις πιπεριές ,που τα έχω κόψει κυβάκια και τα μπαχαρικά , προσθέτω νερό να τα καλύψω και βράζω μια ώρα , μετά βάζω τον πελτέ και συνεχίζω το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα του .
Σε ένα κατσαρολάκι βράζω 1 καρότο κομμένο κυβάκια και 1 κούπα αρακά με 1 κνορ για μισή ώρα και τα σουρώνω και αφήνω στην άκρη .

Βράζω το ζουμί και ρίχνω 1 κούπα ρύζι γλασέ και προσθέτω 2 κύβους , λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζω δέκα λεπτά κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω 1 κουταλιά σούπας λεμόνι και τα βρασμένα λαχανικά και ανακατεύω . Σερβίρεται ζεστό ΟΧΙ σε φόρμα γιατί κολλάει !

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search