Χταπόδι κρασάτο ο απόλυτος ελληνικός μεζές, Διατηρείτε σε βάζα για καιρό στο ψυγείο (νηστίσιμο)
Wine Octopus the ultimate Greek mezes, Keep in jars for a long time in the refrigerator (fasting)
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χταπόδι ένα ολόκληρο κρεμμύδι και το ψιλοκομμένο. Βάζουμε την δάφνη τα 30γρ ξύδι μια τσιμπιά αλάτι λίγο πιπέρι και νερό μέχρι να σκεπαστεί το χταπόδι αφήνουμε να βράσει για μια ώρα. Μετα την μια ώρα κόβουμε το χταπόδι μερίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να γίνει (το καταλαβαίνουμε όταν το χταπόδι τσιμπιέται με το πιρούνι). Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μελώσει.