ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
Συνταγή και εκτέλεση George Zolis
Σχετικά δύσκολη
Σχετικά φθηνή

Παστιτσιο ενα φαγητο Κυριακατικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ

Για τον κιμά
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα κρεμμύδια σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. ζάχαρη περιμένουμε να καραμελώσουν. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον κιμά και με μία κουτάλα σπάμε τον κιμά μας για 4-5 λεπτά. 
Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε και τις 2 κ.σ. ακόμα ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την κονκασέ ντομάτα, στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και τον σοτάρουμε για τουλάχιστον 2 λεπτά. Είναι σημαντικό να σοτάρουμε τον πελτέ μας γιατί θα δώσει γεύση και σώμα στον κιμά μας. 
Μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πιεί όλα τα υγρά του και μετα το αφήνουμε στην άκρη και πιάνουμε την μπεσαμέλ/
Για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και όταν λιώσει αλλά δεν έχει κάψει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός για μερικά λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι. Ξεκινάμε να προσθέτουμε το γάλα σε αρκετές δόσεις και ανακατεύουμε κάθε φορά με το σύρμα ώστε να μην κάνει γρομπαλάκια και να γίνει κρεμώδης η μπεσαμέλ μας. Στην αρχή το μείγμα είναι πάρα πολύ σφιχτό και θέλει επιμονή για να γίνει καλό αλλά καθώς ρίχνουμε όλο και πιο πολύ γάλα τόσο πιο ωραία γίνεται η μπεσαμέλ μας. Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό λίγες λίγες ποσότητες μέχρι η κρέμα να έχει λεία υφή, βγάζουμε από την κουζίνα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε για να πέσει η θερμοκρασία και προσθέτουμε τους 2 κρόκους και ανακατεύουμε ξανά.
Για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια για 1-2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του κατασκευαστή σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Βγάζουμε από την φωτιά και σουρώνουμε τα μακαρόνια. Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και αφού λιώσει ρίχνουμε τα μακαρόνια πάλι μέσα και ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο.
Για το παστίτσιο
Ρίχνουμε τα μακαρόνια σε μεγάλο ταψί τον κιμα και 400 γρ γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά, στρώνουμε στο ταψί όλο το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμελ απλώνουμε την μπεσαμελ σε όλο το ταψί και από πάνω ρίχνουμε γραβιέρα αρκετή και μερικά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 40 λεπτά αέρα ή μέχρι να πάρει καλό χρώμα η μπεσαμέλ.

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search