Σουτζουκάκια με ρύζι μπασμάτι
Μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί, τρίβουμε το σκόρδο κ.ζυμώνουμε τον κιμά μας με ολα τα υλικα πολύ καλά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μισή ώρα κ πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας μακρόστενα.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει κ τα τηγανίζουμε ελαφριά.
Τα βγάζουμε κ.τα αφήνουμε στην ακρη.
Στο.λάδι ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοτάριστει κατόπιν την ντομάτα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά, την ζάχαρη κ αφήνουμε να βράσουν λίγο με το λαδάκι κ να εξατμιστούν τα υγρά της ντομάτας.
Στην συνέχεια προσθέτουμε λιγο ζεστό νερό κ αφήνουμε να βράσει η σαλτσα μας 10 με 15 λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν τα σουτζουκάκια κ μαγειρεύουμε αλλα 10 με 15 λεπτά εως ότου δέσει η σάλτσα μας.
Μπορείτε πριν το τηγανισμα να τα αλευρώσετε ομως εγω δεν το κάνω κ η σάλτσα με τον πελτέ δένει υπέροχα! !
ΡΥΖΙ
Σε μια κατσαρόλα βάζω λιγο λάδι 1τριμμενο καρότο κ 2 κούπες ρύζι κ το τηγανιζω για λίγο ανακατεύοντας διαρκώς. Κατόπιν προσθέτω 4 κούπες χλιαρό νερό αλάτι πιπέρι κουρκουμα κ βράζω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το ρύζι το νερό, περίπου 5-6 λεπτά.
Αποσύρω από την φωτιά κ σκεπάζω με πετσέτα για να μην λασπωσει το ρύζι.