Πλενουμε τις φραουλες τις κοβουμε στα 2 η στα 3 αναλογα το μεγεθος ριχνουμε σε στρωματα φραουλα-ζαχαρη-φραουλα-ζαχαρη και αφηνουμε στο ψυγειο 2-3 μερες!!!Στραγγιζουμε καλα το ζουμι 2 κ 3 φορες και συμπμηρωνουμε αναλογα με το ποσο βαρυ η ελαφρυ το θελουμε με κονιακ,βοτκα,τζιν,τσιπουρο.Κατ'εμε ο καλυτερος συνδυασμος ειναι πρωτα με κονιακ(το οποιο αλλοιωνει λιγο το χρωμα) και μετα με βοτκα.Συντηρουμε στο ψυγειο για χρονια!