Από τις ωραιότερες γεύσεις που έχω δοκιμάσει !
Χτυπάμε καλά με το μίξερ χειρός τη ζάχαρη, το βούτυρο, το ξύσμα και τα αυγά.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, το αλάτι, την κανέλα και ρίχνουμε σιγά σιγά αυτό το μίγμα, στο μίγμα των αυγών συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το γάλα με τον χυμό πορτοκαλιού και αφού ανακατευθούν καλά, ρίχνουμε και την αμυγδαλόψιχα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Το μίγμα αυτό το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι αφού το έχουμε χαράξει σε κομμάτια, στολίζουμε αν θέλουμε με ολόκληρα αμύγδαλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 50' περίπου μέχρι να ροδίσει.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε και το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη με το νερό για 3΄από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.
Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν αυτό είναι χλιαρό - όχι κρύο και το σιρόπι καυτό.