Ένα παραδοσιακό γλύκισμα που αξίζει να το δοκιμάσετε!
Κόβουμε σε κομματάκια την κολοκύθα και την βράζουμε με λίγο νεράκι. Ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, λίγο κανελιτσα και το ρυζακι βρασμένο .και ζάχαρη όσο γλυκιά την θελουμε και τα ανακατεύουμε καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα και λαδωνουμε το ταψί. Βαζουμε 2 φύλλα αφού τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και στο τρίτο φύλλο ρίχνουμε κανελοζαχαρη.
Στο τέταρτο φύλλο μείγμα κολοκύθας και ξανά εναλλάξ φυλλα λαδάκι φύλλο κανελο ζάχαρη και φύλλο μείγμα κολοκύθα ωσπου να τελειώσουν τα υλικά μας . Κανονίζουμε από πάνω να είναι 4 φύλλα ραντισμενα με λαδάκι. Χαράζουμε μπακλαβωτα την πίτα μας και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς να ξηροψηθει και για να γίνει τραγανή οπως ο μπακλαβας.