Μακαρονια με πεστο παντζαριου
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες μείον ένα λεπτό
Μόλις γίνουν σουρώνουμε και βάζουμε λίγο βούτυρο
Για το πεστο παντζαριού
Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στους 180 για πεντε με εφτα λεπτά
Βάζουμε το βρασμένο παντζάρι σε κομματάκια στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο το δεντρολίβανο το θυμάρι την πιπεριά και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν
Αδειάζουμε το παντζάρι σε ένα μπολ και βάζουμε το λάδι το χυμό από το λεμόνι τους ξηρούς καρπούς ,αλάτι πιπέρι και την γραβιέρα και ανακατεύουμε πολύ καλά
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε τα μακαρόνια το πεστο με λίγο νερό για να αραιώσει αν χρειάζεται και ήμαστε έτοιμοι