Ιμάμ με πιπεριές και καρότα
Συνταγή και εκτέλεση Alekos Aloizos
Πολύ εύκολη
Φθηνή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Ιμάμ με πιπεριές και καρότα

Αφού καθαρίσουμε τα λαχανικά τα πλένουμε και ετοιμάζουμε για κόψιμο. 
Ωραίο είναι να έχεις έτοιμα τα υλικά από την αρχή.
Κάνουμε 3 χαρακιές οριζόντιες από την μιά πλευρά κάθε μελιτζάνας και τηγανίζουμε ελαφρά. Αφού τελειώσουμε με τις μελιτζάνες τις τοποθετούμε σε ταψί και με ένα κουτάλι ανοίγουμε από το σημείο που τις έχουμε χαράξει έτσι ώστε να τις γεμίσουμε με το υλικό που θα φτιάξουμε.
Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά μας εκτός από το σκόρδο. 
( Μία καλή μου φίλη από την Πόλη μου είπε κάποτε ότι το σκόρδο μπαίνει στο τέλος ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, δίνει καλύτερη γεύση στο φαγητό, πράγματι το δοκίμασα και είχε δίκιο).
Αφού λοιπόν σωτάρουμε τα λαχανικά μας σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα και τον μπελτέ και αφήνουμε να σιγοβράζει για μισή ώρα περίπου .
Βάζουμε στο τέλος και το ψιλοκομμένο σκόρδο και αφού ανακατέψουμε γεμίζουμε τις μελιτζάνες. 
Τέλος ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 3 τέταρτα περίπου. 

Κατηγορία: 
Ετικέτες:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search