Πορτοκαλόπιτα
Συνταγή και εκτέλεση Gianna Apostolou
Εύκολη
Φθηνή

Λαχταριστή πορτοκαλόπιτα!! Τρώγεται μετά μανίας!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Πορτοκαλόπιτα

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν και μετά ρίχνουμε όλα τα άλλα υλικά,εκτός απο τα φύλλα. Μόλις τελειώσουμε απο το μίξερ  ρίχνουμε λίγο λίγο τα φύλλα που έχουμε κόψει στενά μακρόστενα και λίγο τα ξένουμε. Ανακατεύουμε με 2 πιρούνια μόλις βάλουμε τα φύλλα στο μείγμα μας. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170 βαθμούς. Δεν θέλει πολύ ψησιμο μόλις παρει χρυσαφένιο χρώμα το βγάζουμε. Όταν η πορτοκαλόπιτα μαε έρθει σε θερμοκρασία δωματιου ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι. Για το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά σε σιγανή φωτιά. Την φλούδα του πορτοκαλιού την κόβουμε σε πολύ ψηλά στικάκια. Έτσι το πορτοκάλι βράζει ωραία, καραμελώνει και γίνεται σαν γλυκό κουταλιού και ταιριάζει πολύ. Όταν θα περιχύσουμε το γλυκό μας, αυτό θα πάει παντού και κατά το σερβίρισμα δένει πολύ όλη η γεύση! Το σιρόπι το βράζουμε 7-8' ώστε να δέσει, ανάλογα και την κουζίνα του καθένος.

Για το?

Κατηγορία: 

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search