Παγωτό με μοναδική γεύση!
Ξεχωρίζουμε και απλώνουμε το κανταΐφι σε ένα ταψί κ το βάζουμε στους 200 βαθμούς στο φούρνο μέχρι να ξεραθεί.
Ωστόσο φτιάχνουμε το σιρόπι με ένα ξυλάκι κανέλα κ το αφήνουμε να κρυώσει (προσοχή δε βράζουμε πολύ το σιρόπι για να μη γίνει πολύ πηχτό γιατί θα είναι παραπάνω γλυκό από ότι πρέπει το παγωτό).
Έπειτα όταν το κανταίφι είναι ετοιμο το βάζουμε σε μια λεκάνη και το σπάμε σε μικρότερα κομμάτια. Κατόπιν ρίχνουμς σιγά σιγά το κρύο σιροπι μέσα μέχρι να μουλιάσει καλά καλά το κανταΐφι αλλά όχι να κολυμπάει απλά να έχει σιροπιαστεί καλά.Πασπαλίζουμε το σιροπιασμένο κανταΐφι με κανελα κ με τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε να πάει παντού κ αφήνουμε να τραβήξει μέχρι να φτιάξουμε το παγωτό.
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ να γίνει σαντιγί κ μετά προσθέτουμε το ζαχαρούχο κ τη βανίλια κ και χτυπάμε λίγο ακόμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε την κρέμα που έχουμε φτιάξει στο κανταΐφι μικρές δόσεις κ ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
Τελος βάζουμε κατάψυξη. Θέλει αρκετό χρόνο.