Μια τηγανιά με λαχταριστές μπουκίτσες Φιλέτου μαύρου κοτόπουλου μέσα σε σάλτσα μαύρης μπύρας με πλούσια μυρωδικά,λαχανικά και αρχαίους σπόρους!
Μεθυστικό άρωμα,γεμάτη και γήινη γεύση….
Κόβουμε τα καρότα μας σε ροδέλες και κύβους,την πιπεριά σε λεπτές λωρίδες και το κοτόπουλο σε μπουκίτσες.
Σε ένα μπώλ ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο,το κοτόπουλο,το χυμό λεμονιού και μισό φλιτζάνι μπύρα.
Συμπληρώνουμε με αλάτι,εστραγκόν,κάρυ,Σατουρέγια ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο μας για 1 ώρα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μόλις μαλακώσει ρίχνουμε μέσα την πιπεριά και τα καρότα για να μαραθούν.Σωτάρουμε για 1 λεπτό.Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο με τη μαρινάδα του και αφού σωτάρουμε μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλό μας και να αρχίσει να ροδίζει σβήνουμε με την υπόλοιπη μπύρα και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους chia,παπαρούνας,σιναπιού και την μαύρη καθαρισμένη ελιά μας.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να φύγουν τα πολλά υγρά και να αρχίσει να παίρνει ένα χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα η τηγανιά μας.Περίπου 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο μαύρο αλάτι φαραώ από πάνω.