Κάτι σαν....μιλφέιγ σε μπωλάκια
Συνταγή και εκτέλεση Παναγιώτης Δασκαλούδης
Πολύ εύκολη
Φθηνή

Το γνωστό σε όλους μας μιλφέιγ εδώ σε μια γευστική παραλλαγή!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Κάτι σαν....μιλφέιγ σε μπωλάκια

Ανοίγουμε ένα φύλλο σφολιάτας (αν είναι κατεψυγμένη την αφήνουμε λίγο να αποψυχθεί για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε), τη τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και την τρυπάμε με πηρούνι για να μη μας φουσκώσει. Την ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει. Τρίβουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη, βάζουμε στο κάθε μπώλ από 1,5 κουταλιά του γλυκού, 1,5 κουταλιά σιρόπι και 2 – 2,5 κουταλιές θρυματισμένη σφολιάτα. Έχουμε φτιάξει την κρέμα την οποία βάζουμε σε κορνέ, επιλέγουμε το σχέδιο της μύτης και προσθέτουμε στη συνέχεια σε κάθε μπωλ την ποσότητα που επιθυμούμε. Τοποθετούμε και μία φράουλα στο μέσον την κρέμας και πασπαλίζουμε με λίγο καρύδι. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, θα χρειαστούμε 1, 500 ml γάλα φρέσκο, 3 βανίλιες, 180 γραμμάρια κορν φλάουρ, 6 αυγά, 60 γραμμάρια βούτυρο αγνό και 300 γραμμάρια ζάχαρη. Ζεσταίνουμε το γάλα, σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τις βανίλιες και τα αυγά και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένας χυλός. Προσθέτουμε το μισό από το ζεστό γάλα, ανακατώνουμε καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε στο ζεστό γάλα το μίγμα. Ανακατώνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μας πήξει η κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και το αγνό βούτυρο και ανακατώνουμε συνεχώς μέχρι να λειώσει το βούτυρο. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την τοποθετούμε στη σακούλα του κορνέ και συνεχίζουμε στο γλυκό μας. Με τα παραπάνω υλικά θα βγουν 20-25 περίπου μπωλάκια.

Ετικέτες:
Tags:

Γίνε ο πρώτος που θα γράψει μία κριτική

Πρέπει να έχεις κάνει είσοδο για να γράψεις κριτική
Μαγειρικές απολαύσεις - Συνταγές μαγειρικής

Search

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue to use this site we will assume that you are happy with it.