Αυτή η εύκολη συνταγή για σταφιδόψωμα με κεφιρ & πολλες ίνες δεν υπάρχει την φτιάχνω συνεχεια!
Βάζουμε την μαγιά μια κουταλιά ζάχαρη λίγο νερό και λίγο αλεύρι να κάνουμε έναν σφιχτό χυλό (το νερό χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς). Σε ένα μπολ η στο κάδο του μίξερ βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη το κεφιρ το νερό τις βανίλιες και τα αυγά ανακατεύουμε λίγο ρίχνουμε από πάνω το αλεύρι και την ενεργοποιημένη πλέον μαγιά. Ζυμώνουμε και αφήνουμε για 5-7 λεπτά και ρίχνουμε το βούτυρο σταδιακά. Μόλις τελειώσουμε με το βούτυρο ρίχνουμε τις σταφίδες ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αφήνουμε 30-40 λεπτά να φουσκώσει. Κάνουμε σχέδια αφήνουμε άλλα 20 λεπτά τα περνάμε από το αυγό με το ασπράδι ρίχνουμε λίγο σουσάμι επάνω . Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά στους 150-160 βαθμούς μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρώμα.